Brza torta od kiselog vrhnja s preljevom od malina

Voćna varijanta brze čokoladne torte...Izgled joj je malo retro (tako ju je opisao moj muž prije nego sam ju prelila malinama), ali okus joj je odličan i osvježavajući.
Sastojci za podlogu: 150g keksi, 75g maslaca.
Sastojci za nadjev: 600g kiselog vrhnja (20 %mm), 2 jaja, 110g šećera, 1 vanilin šećer, 40g brašna.
Sastojci za preljev: 200g smrznutih malina, 4 žlice šećera.
Priprema
1. Kekse samljeti i dodati rastopljeni maslac, pomiješati pa podlogu utisnuti u kalup za tortu.
2. Jaja izmiksati sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom pa dodati kiselo vrhnje i sve izmiksati zajedno pa preliti preko podloge.
3. Tortu peći 45 minuta na 180 stupnjeva.
4. Prije posluživanja ohladiti te preliti preljevom od malina.
5. Maline rastopiti sa šećerom pa preliti preko  torte.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe