Brza čokoladna torta

Najdraži su mi deserti koji se brzo pripremaju. Za ovu vam čokoladnu tortu treba 10 minuta za pripremu, a onda samo treba biti strpljiv da se ispeče i ohladi.
Sastojci za podlogu: 150g keksi (ja sam koristila plazmu), 75g maslaca.
Sastojci za nadjev: 400g kiselog vrhnja (20 %mm), 200 g gorke čokolade (toliko sam rastopila, ali pri miksanju mi je malo ostalo po dnu posude pa probajte ako nije dovoljno slatko i treba dodati još šećera), 2 jaja, 110g šećera, 1 vanilin šećer, 40g brašna.
Priprema
1. Najprije na pari otopiti čokoladu pa je ostaviti da se ohladi dok pripremate ostalo za tortu.
2. Dok se topi čokolada na pari možete rastopiti maslac i pripremiti podlogu.
3. Kekse samljeti i dodati rastopljeni maslac, pomiješati pa podlogu utisnuti u kalup za tortu.
4. Jaja izmiksati sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom. Dodati kiselo vrhnje i otopljenu i ohlađenu čokoladu. Sve izmiksati zajedno pa preliti preko podloge.
5. Tortu peći 45 minuta na 180 stupnjeva.
6. Prije posluživanja ohladiti, možete poslužiti uz šlag ili ukrasiti šlagom.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe