Jednostavna čokoladna torta ne baš dojmljivog izgleda, ali finog okusa.
Sastojci za biskvit: 3 jaja, 80g šećera, 1 vanilin šećer, 150g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma, 100ml mlijeka sobne temperature, 100ml ulja.
Sastojci za čokoladnu kremu: 2 jaja, 200g čokolade za kuhanje, 400g milerama, 100g šećera, 1 vanilin šećer.
Priprema
1. Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo te mlijeko. Na kraju dodati ulje i rum.
2. Smjesu uliti u kalup i peći 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
3. Dok se biskvit peče, pripremiti čokoladnu kremu. Čokoladnu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. Jaja izmiksati sa šećerom. Mileram dodati u otopljenu čokoladu pa izmiksati sa smjesom jaja i šećera. Nakon 20 minuta izvaditi biskvit i lagano rasporediti čokoladnu kremu. Vratiti tortu u pećnicu još 25 minuta.
4. Ohladiti tortu na sobnoj temperaturi pa onda u hladnjaku.
Primjedbe
Objavi komentar