Jednostavna čokoladna torta sa šumskim voćem za svaki dan. Tanki sloj lagane čokoladne kreme s kiselim vrhnjem i nadjev od šumskog voća na niskom biskvitu od kakaa. I još dodajem da se brzo i lako priprema! Torta nije preslatka i jako je lagana.
Sastojci za biskvit: 2 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 20g kakaa, 200g brašna, pola vrećice praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml mlijeka.
Sastojci za voćni nadjev: 200g šumskog voća, 1 vanilin šećer.
Sastojci za kremu: 100ml mlijeka, 100g gorke čokolade, 200g kiselog vrhnja (20% mm), 2 žlice šećera u prahu.
Priprema:
1. Prije izrade biskvita, otopiti šumsko voće s vanilin šećerom i ostaviti da se ohladi.
2. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom pa zatim ulje i mlijeko. Miksati da se dobije glatka smjesa.
3. Biskvit uliti u kalup i rasporediti šumsko voće. Peći na oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
4. Dok se torta peče, pripremiti kremu tako da rastopite čokoladu s mlijekom pa malo ostavite da se ohladi. Par minuta prije nego se ispeče biskvit u rastopljenu čokoladu umiješati kiselo vrhnje i šećer.
5. Tortu izvaditi iz pećnice i preliti kremom te ostaviti još 10 minuta u ugašenoj pećnici.
6. Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
Primjedbe
Objavi komentar