Polpete od kelja

Kada sam jučer kod Domaćice Sanje ugledala polpete od kelja, znala sam da ih moram napraviti. Izmijenila sam djelomično recept jer je bio cilj da ih uvalim mom trogodišnjaku kao polpete od tikvica koje obožava. Pojeo je pola polpete i onda skužio da to nisu polpete od tikvica, mislim da je češnjak zeznuo stvar. Ove su polpete baš fine i super zamjena za polpete od tikvica sada kada im nije sezona.
Sastojci: 300g kelja, 2 češnja češnjaka, 80g mladog kravljeg sira (ili npr. tilzita), 1 jaje, 6 žlica brašna, 2 žlice krušnih mrvica, maslinovo ulje, sol, papar.
Ostalo: suncokretovo ulje za prženje, krušne mrvice za uvaljati polpete.

Priprema:
1. Oprati i skuhati listove kelja (15-ak minuta). Ohladiti kelj pa ga nasjeckati.
2. Popržiti nasjeckani češnjak pa dodati kelj. Dinstati par minuta pa ohladiti.
3. Dinstanom kelju dodati naribani sir, razmućeno jaje, brašno i krušne mrvice pa začiniti solju i paprom.
4. Žlicom uzimati smjesu pa uvaljati u krušne mrvice te oblikovati polpetu.
5. Polpete pržiti u vrućem ulju dok ne dobiju boju s obje strane.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe