Panna cotta s bijelom čokoladom

Panna cotta je jedan od najklasičnijih deserata, a ova se panna cotta od klasične razlikuje samo po tome što se dodaje bijela čokolada. Panna cotta je idealan desert za one koji žele brz, jednostavan i ukusan desert. 
Sastojci za panna cottu: 300 ml slatkog vrhnja, 200 ml mlijeka, 2 žlice šećera, 1 vanilin šećer, 50 g bijele čokolade, 1 paketić želatine. 
Priprema 
1. Želatinu namočiti prema uputama, bijelu čokoladu rastopiti na pari. 
2.Staviti kuhati slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer. Kad zakuha, ukloniti s vatre te dodati rastopljenu bijelu čokoladu i želatine. 
3. Kada se smjesa sjedini uliti u čaše/kalupe i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata. Najbolje preko noći. 

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Panna cottu poslužiti uz voće iz kompota ili preljev od šumskog voća.
Za preljev uzeti smrznuto šumsko voće i otopiti ga sa šećerom na vatri i preliti panna cottu.

Primjedbe