Kakao kocke s dvije čokoladne kreme

Neki sam dan ugledala čokoladnu tortu koja se ne peče kod What's for dessert i odlučila kreme iz te torte prilagoditi kolaču koji sam si zamislila. Biskvit nije baš sladak, ali kreme jesu pa je postignut balans.
Sastojci za biskvit: 4 jaja, 25 g kakaa, 150g brašna, 1 prašak za pecivo, 40g šećera, 1 vanilin šećer, 100ml ulja.
Sastojci za kreme: 100g bijele čokolade, 100g mliječne čokolade, 250g slatkog vrhnja za šlag (mliječnog), 250g mascarpone sira.
Veličina kalupa: 23*33.

Priprema:
1. Suhe sastojke za biskvit brašno, prašak za pecivo i kakao pomiješati zajedno.
2. Pjenasto izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati im suhe sastojke za biskvit te ulje.
3. Uliti u namašćeni i pobrašnjeni kalup (veličina:
4. Peći oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
5. Ostaviti biskvit da se ohladi u kalupu pa ga ohlađen staviti na tanjur za posluživanje i prerezati na pola.
6. Rastopiti posebno bijelu i mliječnu čokoladu na pari te ostaviti da se ohladi, ali ne do kraja da se ne bi stvrdnule.
7. Izmiksati vrhnje u šlag pa dodati mascarpone sir. Podijeliti smjesu šlaga i mascarponea u dva dijela. U jedan dio umiješati rastopljenu mliječnu čokoladu, a u drugi dio bijelu čokoladu.
8. Polovicu biskvita premazati smjesom šlaga, mascarpone sira i mliječne čokolade pa preklopiti drugom polovicom biskvita. Namazati smjesom šlaga, mascarpone sira i mliječne čokolade pa posipati kakaom u prahu. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe