Kakao torta s jabukama

Dobila sam prve domaće jabuke i jedan je dio završio u ovoj sočnoj kakao torti. Recept je adaptacija preokrenute kakao torte s kruškama.
Sastojci: 120g šećera, 1 vanilin šećer, 2 jaja, 120ml mlijeka (sobne temperature), 80ml suncokretovog ulja, 150g brašna, 15g gorkog kakaa, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma, 1 žličica cimeta, 300g naribanih jabuka.
Priprema:
1. Uključiti pećnicu na 180°C. Šećer pomiješati s vanilin šećerom i izmiksati s dva jaja.
2. Dodati mlijeko i ulje i izmiksati.
3. Dodati prosijano brašno s kakaom i praškom za pecivo.
4. Na kraju dodati čep ruma, naribane jabuke i žličicu cimeta.
5. Premazati kalup torte s margarinom pa obložiti papirom za pečenje. Poravnati i staviti peći 30 minuta na 180°C.
6. Tortu ostaviti da se ohladi do posluživanja.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe