Đir po adventskom Zagrebu

Odlučili smo zadnja dva dana 2017. provesti na malom vikend-izletu jer zbog Smiješka nismo imali nikakve planove za doček Nove godine. Kako stalno slušamo i gledamo fotografije sa zagrebačkog adventa, htjeli smo se uvjeriti je li stvarno toliko super ili se hvalimo da smo najbolji kao i uvijek. Moramo priznati da je sve bilo prekrasno i da je stvarno super pa se hvalimo s razlogom.
Iskoristili smo priliku da turistički obiđemo grad, nismo stigli sve proći jer je ipak ,,naglasak'' na lokacijama gdje su bile adventske kućice.
Kao i uvijek rezervirali smo preko Bookinga, nije bilo baš previše izbora s obzirom da smo rezervirali dan prije, a htjeli smo hotel s doručkom i besplatnim parkingom. Odabrali smo hotel Holiday u blizini City centra One.
Nezaobilazne lokacije
katedrala


tržnica Dolac 

Kamenita vrata 
Crkva sv. Marka 
zgrada Hrvatskog sabora 
Strossmayerovo šetalište i uspinjača 
kula Lotrščak 

Trg bana Jelačića 

Cvjetni trg 
Zrinjevac 

Glavni kolodvor 
Marulićev prolaz 
Drugi smo se dan odvezli na Sljeme. Moram priznati da smo ostali razočarani kada smo krenuli prema Sljemenu jer nigdje nije bilo nikakvih putokaza. Tek kad smo se približili katedrali se pojavio putokaz za Sljeme. 
Pogled na Medvedgrad i Zagreb. 
Komentar za kraj: ponuda hrane, pića i svega ostaloga je zaista raznovrsna, a cijene povoljne. Atmosfera fantastična i za svaku preporuku. 

Primjedbe