Juha od buče

Nedavno sam objavila recept za gulaš juhu i napisala da ne volim baš juhe, a evo opet objavljujem recept za juhu. To je valjda kao ono kad kažeš da nećeš nikad nešto napraviti pa onda to napraviš. Mislim da se moja izjava ne volim baš juhe odnosi na bistre juhe, ove druge mi pašu. Uglavnom, mama mi je donijela očišćene buče i odlučila sam se napraviti juhu djelomice držeći se njenog recepta.

Sastojci za temeljac od povrća: 1 mrkva, 1 luk, 1 mali celer i 3 lista celera, 1 i pol litra vode.
Ostali sastojci za juhu: 450g očišćene bundeve, sol, papar, pola žličice curryja, vrhnje za kuhanje, 3 režnja češnjaka, maslinovo ulje.

Priprema:
1. Povrće za temeljac nasjeckati i na srednje velike komade i kuhati sat vremena. Procijediti povrće i vodu.
2. Na maslinovu ulju popržiti češnjak narezan na kockice. Kad češnjak požuti, dodati bundevu nasjeckanu na kockice. Sve zajedno pržiti 10-ak minuta da bundeva malo omekša.
3. Dodati mrkvu i luk iz temeljca te 1 litru temeljca. Kuhati 15 minuta. Procijediti povrće i izmiksati u kašu te vratiti u juhu. Začiniti solju, paprom i curryjem.
4. Po želji dodati vrhnje za kuhanje.

Ps. Nama je juha bila bolje drugi dan nakon što je ,,odležala''.

Primjedbe