nedjelja, 13. prosinca 2015.

Miješani kruh sa sjemenkama

Danas većinu kruha koju kupimo u supermarketima je smrznuti kruh koji onda oni ispeku u supermarketu. U zadnje vrijeme pokušavam što manje kupovati taj kruh i mijesiti domaći, a najdraži mi je ovaj miješani kruh sa sjemenkama.
Sastojci: 500g bijelog brašna, 200g raženog brašna, 300g integralnog brašna, 2 žlice lanenih sjemenki, 2 žlice suncokretovih sjemenki, 1 žlica ulja, 1 žličica soli, mlake vode, 1 svježi kvasac, žličica šećera. 

Priprema:
Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi s dvije žličice šećera i ostaviti da se digne. Pomiješati tri vrste brašna i sjemenke zajedno pa dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom. Kada se tijesto udvostruči, oblikovati kruh te ostaviti da se još malo diže u limu. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 50-60 minuta, ovisno koliko veliki kruh ste oblikovali. 

Nema komentara:

Objavi komentar