Preskoči na glavni sadržaj

Melanzane alla parmigiana

For Recipe in English go down 
Nisam dugo ništa objavila pa evo jednog sezonskog i tipičnog recepta s patlidžanima. 
Sastojci: 
x 600g patlidžana 
x 100g sira (tilzit) 
x 30g parmezana 
x 15 žlica pasirane rajčice ili salse od rajčice
x brašno po potrebi
x ulje.
Priprema: 
1. Patlidžane oprati, narezati na kolutove i ostaviti pola sata da se cijede. 
2. Patlidžane posoliti, popapriti i pobrašniti te peći na par minuta na ulju da dobiju boju i omekšaju. 
3. Slagati red patlidžana, salse od rajčice i sira, a po vrhu posuti i parmezanom. 
4. Peći na 200C oko 20 minuta. 

Recipe in English
Ingredients:
x 600g eggplants
x 100g cheese (tilzit)
x 30g Parmesan
x 15 tbsp tomato puree or tomato salsa
x flour as necessary
x oil.
Preparation:
1. Wash eggplant, cut into slices and leave for half an hour to drain.
2. To eggplants add salt and pepper. Roll eggplants in flour and bake on oil for a few minutes to get soften and color.
3. Stacked row of eggplant, tomato salsa and cheese and sprinkle on top and parmesan.
4. Bake at 200C for about 20 minutes.

Primjedbe

  1. Odlicno izgleda, patlidzan je cesto zapostavljen, ali se bas svasta od njega moze.

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo obožavam, ja pečem maranzane na gril tavi..savršeno

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam kupila balancane i mislim se kako ih spremit. Ovo je odlično! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. mmmmm, odlično!
    obožavam ovo jelo, obožavam! i inače, patlidžane jako volim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. patliđan dugo nisam voljela, ali s vremenom se navikavam na njega, ovakva jela su mi fina

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je pravo ljetno jelo, odlično i rado ga bilježim !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)