ponedjeljak, 20. kolovoza 2012.

Melanzane alla parmigiana

For Recipe in English go down 
Nisam dugo ništa objavila pa evo jednog sezonskog i tipičnog recepta s patlidžanima. 
Sastojci: 
x 600g patlidžana 
x 100g sira (tilzit) 
x 30g parmezana 
x 15 žlica pasirane rajčice ili salse od rajčice
x brašno po potrebi
x ulje.
Priprema: 
1. Patlidžane oprati, narezati na kolutove i ostaviti pola sata da se cijede. 
2. Patlidžane posoliti, popapriti i pobrašniti te peći na par minuta na ulju da dobiju boju i omekšaju. 
3. Slagati red patlidžana, salse od rajčice i sira, a po vrhu posuti i parmezanom. 
4. Peći na 200C oko 20 minuta. 

Recipe in English
Ingredients:
x 600g eggplants
x 100g cheese (tilzit)
x 30g Parmesan
x 15 tbsp tomato puree or tomato salsa
x flour as necessary
x oil.
Preparation:
1. Wash eggplant, cut into slices and leave for half an hour to drain.
2. To eggplants add salt and pepper. Roll eggplants in flour and bake on oil for a few minutes to get soften and color.
3. Stacked row of eggplant, tomato salsa and cheese and sprinkle on top and parmesan.
4. Bake at 200C for about 20 minutes.

Broj komentara: 6:

  1. Odlicno izgleda, patlidzan je cesto zapostavljen, ali se bas svasta od njega moze.

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo obožavam, ja pečem maranzane na gril tavi..savršeno

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš sam kupila balancane i mislim se kako ih spremit. Ovo je odlično! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. mmmmm, odlično!
    obožavam ovo jelo, obožavam! i inače, patlidžane jako volim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. patliđan dugo nisam voljela, ali s vremenom se navikavam na njega, ovakva jela su mi fina

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo je pravo ljetno jelo, odlično i rado ga bilježim !

    OdgovoriIzbriši