Limunsko osvježenje/The Citric Refreshment

For recipe in English go down
Biskvit je skoro isti kao biskvit mornarskog kolača.
Sastojci: 3 bjelanjka, 30 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1.5 dcl ulja, 3 dcl mlijeka, 1-2 žičice naribane korice limuna, 30 dag brašna, 1 prašak za pecivo. Biskvit sam pekla u dosta velikom limu (cca 42x29) pa ako pečete u manjem limu bolje napraviti smanjiti količinu sastojaka ako ne želite da biskvit bude previsok (npr. 2 bjelanjka, 20dag šećera, 1 dcl ulja, 2dcl mlijeka, 20 dag brašna – prašak i vanilin šećer ostaju u istoj količni).


Krema od sira i limuna: 500 g svježeg kravljeg sira, 1 prašak za šlag = cca 500 ml šlaga, naribana korica limuna, sok jednog limuna, 15 dag šećera, 1 vanilin šećer, 1 paket želatine u prahu.
Za ukrašavanje: 1 prašak za šlag = cca 500 ml šlaga, žuta prehrambena boja, oblici za kekse.


Priprema: Bjelanjke istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati ulje pa brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim dodati mlijeko i na kraju naribanu koricu limuna.
Biskvit peći oko 25 minuta. Ostaviti da se biskvit ohladi. U međuvremenu pripremiti kremu od sira i limuna. Istući šlag, sir pomiješati s limunovom koricom, sokom od limuna, šećerom i vanilin šećerom. Pripremiti želatinu prema uputama. U želatinu umiješati 4 žlice sirne smjese pa to primiješati ostaloj sirnoj smjesi. Odmah umiješati šlag i nanijeti na biskvit te izravnati ostaviti da se stvrdne u hladnjaku oko 1 sat vremena. Zatim pripremiti šlag i u njega dodati žutu prehrambenu boju (kapate dok ne dobijete željenu boju). Naravno, možete i samo šlag nanijeti na kolač i ukrasiti oblicima po želji utiskivanjem. Ostaviti da se hladi još najmanje 2 sata.


Recipe:
The biscuit is almost the same as the biscuit of the Seaman Cake.
Ingredients: 3 whites of egg, 30 g sugar, 1 vanilla sugar, 1.5 dl oil, 3 dl milk, 1-2 teaspoon grated lemon peel, 30 g flour, 1 baking powder. I baked the biscuit in quite a large sheet (about 42x29), so if you are cooking in a small tin, reduce the amount of ingredients if you do not want the cake to be too high (eg, 2 egg whites, 20dag sugar, 1 dl oil, 2 dcl of milk, 20 g flour - baking vanilla and sugar remain in the same colicky).
Cream of cheese and lemon: 500 g cottage cheese, cream powder 1 = about 500 ml cream, lemon zest, juice of one lemon, 15 g sugar, 1 vanilla sugar, 1 package of powdered gelatin.
To decorate: 1 powdered cream = about 500 ml of cream, yellow food color, forms for cookies.

Preparation: beat whites of egg  with sugar mixed with vanilla sugar. Add oil and flour mixed with baking powder. Then add the milk and finally grated lemon zest.
Bake the biscuit about 25 minutes. Allow cake to cool. In the meantime, prepare the cream of cheese and lemon. Beat cream, cottage cheese mix with lemon peel, lemon juice, sugar and vanilla sugar. Prepare gelatin according to instructions. In the gelatin mix 4 tablespoons of cheese mixture and this mixture add to the other cheese mixture. Immediately mix with cream and apply on the biscuit, straight and left to cure in the refrigerator about 1 hour. Then prepare whipped cream and add to it a yellow food color (drip until you get desired color). Of course, you can only apply the cream on the biscuit and decorate with injection forms for cookies. Allow to cool for at least 2 hours.

Primjedbe

  1. Ovo mi je se jako sviđa :) obožavam limun i sigurno ću probati :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo mi se puno svidja! Jako volim kombinaciju limuna i sira.

    OdgovoriIzbriši
  3. Fenomenalno izgleda! Jako mi se svidja kolac... :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POWr Instagram Feed

Popularni postovi