Jagode: 4° Prhki kolač s jagodama/ Strawberries: 4° Crisp Cake with Strawberries

For Recipe in English go down
Vraćam se ponovno jagodama s ovim jednostavnim i finim kolačem. Prhko tijesto je prema maminom receptu za pitu s orasima, a ideja za kremu iz nadjeva iz časopisa Čarolija okusa. Ovaj recept je još jedna od mojih ulaznica za igru Ajme, koliko nas je na temu jagoda domaćice s bloga Pans and pots .


Sastojci:
Za prhko tijesto: 350 g brašna, 160 g šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, 200 g maslaca/margarina, 1 jaje.
Za nadjev:
-  krema: 1 kiselo vrhnje, 100g šećera, 1 jaje, čep arome vanilije (ili žličica vanilin šećera), žličica gustina
-  oko 200g jagoda.
Za posipanje: šećer u prahu.
Priprema
1. Umijesiti tijesto od sastojaka, zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 20 minuta. Dok se tijesto hladi, oprati jagode, iscijediti ih, prepoloviti i ostaviti sa strane.
2. Izvaljati tijesto u limu, izravnati i izbockati vilicom. Tijesto staviti peći na 170°C na 10 minuta.

3. U međuvremenu pripremiti kremu:  pomiješati kiselo vrhnje, šećer, jaje, aromu vanilije i gustin.
4. Nakon deset minuta izvaditi tijesto. Namazati nadjevom i posložiti polovice jagoda po nadjevu. Vratiti u pećnicu i peći još 25-30 minuta, odnosno dok se krema ne zgusne.
5. Ohladiti kolač i posipati šećerom u prahu.
Savjet: Jagode u kolaču možete zamijeniti i nekim drugim voćem ili udvostručiti količinu kreme.
Recipe
Ingredients:
For a crisp pastry: 350g flour, 160g sugar, 1 baking powder, 1 vanilla sugar, 200 g of butter / margarine, 1 egg.
For the filling:
- Cream: 1 sour cream, 100g sugar, 1 egg, 1 cap vanilla extract (or a teaspoon of vanilla sugar), 1 teaspoon of cornstarch
- Approximately 200g of strawberries.
For the sprinkling: powdered sugar.

Preparation
1. Knead the dough from the ingredients, wrap in a transparent foil and leave in refrigerator for about 20 minutes. While the dough cools, wash strawberries, squeeze them, halve and leave aside.
2. Roll out the dough in the tin, level and pierce with a fork. Put the doug in the oven to 170° C for 10 minutes.

3. In the meantime, prepare the cream: mix sour cream, sugar, egg, cornstarch and vanilla extract.
4. After ten minutes remove the dough. Spread the cream on the dough and put the strawberries on the filling. Return to oven and bake for another 25-30 minutes, or until the cream thickens.
5. Cool the cake and sprinkle with powdered sugar.
Advice: You can substitue the strawberries with any other fruit or double the amount of cream.

Primjedbe

  1. odlican, i ja sam pravila nesto vrlo slicno. Postavljam uskoro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, baš me zanima kako si ti napravila :)

      Izbriši
  2. Jucer je moja mama pravila nesto slicno, ali tvoje je jos bolje.. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš mi se sviđa kolač.Volim ovakve kombinacije sa kiselom pavlakom.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj kolač ti je odličan. Pošalji mi molim te sve tvoje receptiće koje si odvojila za igru Ajme na mypanandpot@gmail.com
    Unapred ti hvala
    Zorica :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvla vam na lijepim komentarima :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Napravila sam danas kolač! Divan je! :)
    Opredelila sam se za varijantu duplog krema,
    i još sam odozgo dodala dve slatke pavlake (šlaga)
    i ispalo je božanstveno! Njam.... ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da Vam se kolač svidio :)

      Izbriši

Objavi komentar

POWr Instagram Feed

Popularni postovi