Preskoči na glavni sadržaj

Jagode: 1° sirup od jagoda i puding od jagoda/Strawberries: 1° Strawberry Syrup and Strawberry Pudding

For recipes in English go down
Jagode u mom vrtu su pune plodova tako da ih ni ne stignemo pojesti pa sam ''višak'' upotrijebila ''u kulinarske svrhe''. Ovo je jedna od mojih ulaznica za igru Ajme, koliko nas je na temu jagoda domaćice s bloga Pans and pots .


Sirup od jagodaSastojci: 1 šalica jagoda, pola šalice vode, 2 žlice šećera, 1 žlica limunovog soka.
Priprema:
Jagode oprati, nasjeckati i usitniti štapnim mikserom. Pire od jagoda kuhati s vodom, šećerom i limunovim sokom do vrenja. Uliti u staklenu bocu i čuvati u hladnjaku.

 Sirup možete poslužiti kao preljev za jagode sa šlagom:


Sirup sam iskoristila i za pripremu pudinga od jagoda. Recept za puding je s bloga Laka kuharica. Slijedi moja adaptacija recepta:
Puding od jagoda
Sastojci: 2 žlice gustina, pola šalice šećera, prstohvat soli, 1 šalica mlijeka, 1 jaje, pola šalice sirupa od jagoda.
Priprema:
Gustin, šećer i sol pomiješati. Jaje istući s mlijekom pa dodati sirup od jagoda. Sve zajedno pomiješati i zakuhati te miješati dok se ne počne odvajati. Ukrasiti šlagom i jagodama.


Recipes:

Strawberry Syrup Ingredients: 1 cup of strawberries, half a cup of water, 2 tablespoons sugar, 1 tablespoon lemon juice.
Preparation:
Wash strawberries, chop and chop in blender. Puree of strawberries cook with water, sugar and lemon juice to boiling. Pour into a glass bottle and refrigerate.

Syrup can be used as a topping for strawberries and cream.
The syrup I used to prepare the strawberry pudding. The recipe for the pudding is from a blog Laka kuharica/Easy Cook. The following is my adaptation of a recipe:

Strawberry pudding Ingredients: 2 tablespoons of cornstarch, half cup sugar, pinch salt, 1 cup milk, 1 egg, half cup of syrup from strawberries.

Preparation:
Cornstarch, sugar and salt mix. Beat egg with milk and add the strawberry syrup. Mix all together and brew and mix until it starts to separate. Decorate with whipped cream and strawberries.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)