Preskoči na glavni sadržaj

U znaku curryja i luka/In the sign of curry and onion

For Recipe in English go down
Danas nema nekog uvoda, već slijede tri recepta koja sadržavaju luk, a dva curry.

Okruglice

Sastojci: 500 g mljevenog svinjskog mesa, 1 žličica soli, malo papra, 3 žlice nasjeckanog luka, 1 žličica slatkog curryja, 2 žlice senfa.
Sastojke za okruglice pomiješati i oblikovati okruglice. Okruglice uvaljati u brašno i pržiti na ulju.


Curry umak

Sastojci: oko 100 ml vrhnja za kuhanje, šaka naribanog sira (gouda), 1 žličica slatkog curryja, 2 žličice luka.
Na paru staviti luk. Kada počne dobivati boju i lijepiti se za dno dodati vrhnje za kuhanje pa pomiješati. Dodati zatim naribani sir i curry te miješati dok se sir ne rastopi.

Salata od krumpira
Sastojci: krumpir, luk, rokula, feta sir, maslinovo ulje, sol, papar.
Krumpir oguliti, nasjeckati na kockice i skuhati.
Na maslinovom ulju popržiti luk te dodati kuhani krumpir. Posoliti i popapriti te držati na vatri dok krumpir ne upije maslinovo ulje. Poslužiti uz rokulu i feta sir.


Okruglice poslužiti uz curry umak i salatu od krumpira.

Recipe in English:
Dumplings
Ingredients: 500g minced pork, 1 teaspoon salt, pepper, 3 tablespoons chopped onion, 1 teaspoon sweet curry, 2 tablespoons mustard.
Mix the ingredients for the dumplings and form dumplings. Roll dumplings in flour and fry in oil.

Curry sauce
Ingredients: 100 ml cream, handful of grated cheese (Gouda), 1 teaspoon sweet curry, 2 teaspoons onion.
On the pair put the onion. When you start seeing the color and it glues to bottom add cream and mix. Then add the grated cheese and curry and mix until cheese melts.

Potatoes Salad
Ingredients: potatoes, onion, ruccola, feta cheese, olive oil, salt and pepper.
Peel potatoes, chop into cubes and cook.
In olive oil fry onions and add the cooked potatoes. Add salt and pepper and keep on low heat until the potatoes absorb the olive oil. Serve with ruccola and feta cheese.

Dumplings served with curry sauce and potato salad.

Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Liker od trava

Moja nona (baka) radi različite likere, a ja sam odlučila napraviti liker od trave jer mi je taj nekako najbolji od njenih. Ovo nije obična travarica jer obiluje raznim okusima. Liker je lako napraviti, samo se skupe sastojci, pomiješaju i procijedi se. 

Sastojci: x 3 vrha ružmarina x 3 lista bosiljka (bašelka) x 3 lista koromača x 5 listova lovora (lavrika) x 5 listova kadulje (slavuja) x 60 listova limunske trave (erba luiđa) x 1 limun na kriške x 300g šećera x 1 litra rakije.
Priprema: 1. Sve sastojke pomiješati u posudi, zatvoriti posudu i ostaviti na mračnom mjestu 30 dana. 2. Nakon 30 dana procijediti i staviti u boce. Napomena: od ove količine sastojaka dobije se oko 1, 2 litre likera.

Jednostavni muffini i cupcakes

Frendicu sam za rođendan odlučila iznenaditi jednostavnim cupcakesima koji su mi se činili kao odlična zamjena za tortu s obzirom da su najprikladniji za jedenje u autu ili ispred auta prije izlaska. 
Kako sam najzadovoljnija bila receptom za mramorne muffine, opet sam se odlučila za taj recept samo što nisam radila mramorne muffine, već pola običnih i pola s kakaom.

Muffini Sastojci za 24 muffina: 4 jaja, 40 dag šećera, 1 vanilin šećer, 40 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 2 dcl mlijeka, 2 dcl ulja, 2 čepa ruma + 1 žlica kakaa. 
Priprema:  1. Pomiješati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo i 2 čepa ruma.  2. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta. 3. Otprilike treba ostati pola smjese u koju onda dodajete žlicu kakaa i dobro pomiješate.  4. Dobivenu smjesu uliti u otprilike 2/3 košarice u kalupu za muffine. Peći na 180C oko 25 minuta.

Cupcakes 
Muffine sam od…

Hladna tjestenina od tunjevine

Ovo je idealan ručak/večera za se osvježiti od vrućina koje su počele. 
Sastojci za 2-3 osobe:
x 200g tjestenine
x 80g-160g ocijeđene tunjevine iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog graška iz konzerve
x 4 žlice ocijeđenog slatkog kukuruza iz konzerve
x 4 žlice majoneze.
Zapravo bi među sastojcima trebalo biti 160g tunjevine jer je takva bila ideja. Naime, računala sam da imam dvije konzerve tunjevine, a kad sam krenula s miješanjem sastojaka ispostavilo se da je u hladnjaku samo jedna.

Priprema:
1. Skuhati tjesteninu prema uputama.
2. Staviti tjesteninu u veću posudu i dodati sve sastojke i dobro pomiješati.
3. Pustiti u hladnjaku da se ohladi oko sat vremena. Naravno, kome se ne da čekati da se ručak ohladi može pojesti toplo, okus je isto fin.



Ps. Ostalo mi je sada pola konzerve graška i pola konzerve kukuruza i ne znam što s time, ako netko ima ideju ili kakav recept neka slobodno preporuči :)