nedjelja, 25. ožujka 2012.

Volite li špinat? Do you like spinach?

Od lisnatog zelenog povrća najdraže su mi salate, a onda špinat. Špinat sam ''prožvakala'' na prvoj godini faksa kada zasićena hrane iz menze na tržnici kupila prvi put špinat. Kada se čovjek potrudi sam očistiti i skuhati onda ga i mora pojesti. Kako bih mu ''poboljšala'' okus dodala sam mu Zdenka sir i otada ga većinom jedem tako. Uz špinat pripremila sam teletinu u umaku od mrkve i ružmarina.

Teletina s aromatičnim umakom i špinat sa sirom (Recipe in English is down)

Sastojci: 500 g teletine,  2 mrkve, nekoliko grančica ružmarina, 500 g špinata, 200ml vrhnja za kuhanje, 4 Zdenka sira, sol, papar, maslinovo ulje.

Teletinu začiniti solju i paprom, mrkvu narezati na trakice. S pola grančica ružmarina poskidati listove, a pola grančica samo pokidati na manje dijelove. Teletinu s mrkvom, listovima ružmarina i pokidanim grančicama peći u maslinovom ulju.


U međuvremenu očistiti špinat i skuhati ga. Procijeđeni špinat začiniti solju i paprom te popržiti na nekoliko kapi maslinovog ulja. Zatim u špinat rastopiti 4 Zdenka sira – možete i manje.

Uzeti nekoliko pečenih mrkva listova ružmarina (ili sve) i par žlica ulja u kojem se sve peklo  te usitniti štapnim mikserom, zatim dodati vrhnje za kuhanje i sve zajedno još malo pomiješati. Umak zagrijati u tavi i preliti po teletini.


Recipe in English: Veal with aromatic sauce and spinach with chees

Ingredients: 500 g of veal, two carrots, a few sprigs of rosemary, 500 g spinach, 200 ml cooking cream, 4 Zdenka cheese (cheese for melting), salt, pepper, olive oil.

Veal seasoned with salt and pepper, carrots cut into stripsOf half sprigs of rosemary rip leaves, and of half just tear into smaller pieces. Veal with carrots, rosemary leaves and snapped sprigs stove in olive oil.

In the meantime, clean the spinach and cook it. Strained spinach seasoned with salt and pepper and fry for a few drops of olive oil. Then the spinach melt  cheese for malting.
Take a few leaves of rosemary roasted carrots (or all) and a couple tablespoons of oil in which all baked  and chop up with hand blender, then add the cream and all together mix. Hot sauce  heat in a pan and pour over the veal.


1 komentar: