RECEPTI ZA BEBE I DJECU

Kako moj maleni Smiješko sve više raste pa shodno s time sve više namirnica jede tako imamo sve više raznoraznih kombinacija. Ponekad mu se ne svide kombinacije koje mu izmiješam pa pojede vrlo malo, a ponekad mu se na licu vidi da mu se nešto jako sviđa pa smaže sve što mu pripremim. Tako da sam odlučila podijeliti naše omiljene kombinacije kako bi možda nekome pomogli da ne eksperimentira s različitim okusima tražeći dobitnu kombinaciju, a s druge i ja ću imati zabilježene kombinacije koje mu se sviđaju.
U uvođenju namirnica vodim se tablicom dohrane iz grupe na Facebooku Domaće kašice za bebe koja je rađena prema smjernicama WHO-a. Sukladno tome kod svake ću namirnice navesti od kojeg mjeseca idu.
Moram napomenuti da recepti koji će biti objavljeni nisu ništa senzacionalno niti ništa novo, već kako sam gore navela kombinacije koje se mom malom Smiješku sviđaju.
Kod uvođenja namirnica vodim se sljedećom mišlju Smiješko jede što i ja jedem pa nema nikakvih egzotičnih namirnica, već klasične namirnice koje i sama jedem jer smatram da će prihvatiti namirnice/okuse koje je upoznao ,,preko mene'' kako dok je bio u trbuhu kako kroz moje mlijeko.

Povrtne kašice
Žitne kašice (palenta, pšenični i pirov griz)
Zobene i pirove kaše

Pirovi štapići
Tjestenina bez jaja (mini pljukanci) sa šalšom za bebeKOLAČI I SLASTICE ZA DJECU
Čokoladna krema od prosa i banane (bez šećera, jaja i mlijeka) 
Čokoladna krema od prosa s preljevom od malina

Kuglof s jabukama (bez jaja i šećera)

Primjedbe