Čokoladna krema od prosa s preljevom od malina (desert i za djecu i odrasle)

Od svakog čokoladnog deserta volim napraviti i voćnu verziju pa je tako čokoladna krema od prosa s bananom dobila svoju verziju s bijelom čokoladom i malinama. Ukoliko u preljevu izbacite šećer ili ga zamijenite nekim zdravijim zaslađivačem, dobit ćete desert bez šećera :)
Sastojci za 4 manje porcije: 100g prosa, 500ml mlijeka/vode, 100g bijele čokolade.
Sastojci za preljev: 100g smrznutih malina, 2 žlice šećera ili nekog drugog zaslađivača.
Priprema:
1. Proso dobro isprati u hladnoj vodi.
2. Skuhati proso u 500ml mlijeka ili vode (ja sam ovaj put u vodi). Otprilike treba nekih 15 do 20 minuta da se proso skuha, povremeno je potrebno pomiješati i to je to. Pri kraju dodati kockice čokolade i miješati dok se ne rastopi.
3. Kuhani proso s čokoladom izmiksati u kremu. Uliti u čaše ili zdjelice.
4. Smrznute maline rastopiti da šećerom na vatri (par minuta) pa preliti po kremi.

Ps. Što dulje miksate proso i čokoladu u blenderu ili sjeckalici, krema će biti kremastija.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe