Mileram kocke bez pečenja

Kod nas je baš zagrijalo tako da sam one mileram kocke s prošle fotke pripremila s Petit keksima i krema se nije pekla. Jedino sam breskve ukuhala i dodala u kremu. Baš osvježavajući desert 😋😉
Sastojci za podlogu i posip: Petit keksi (nisam vagala ni brojala, otprilike polovica pakiranja manje kutije Petit keksi).
Sastojci za kremu: 2 pudinga od vanilije, 100g šećera, 500ml mlijeka, 400ml milerama.
Voćni dio: 500g bresaka/marelica, 2 čepa ruma, 2 žlice šećera.

Priprema
1. Breskve očistiti od koštica i kožice pa nasjeckati na manje komadiće i zakuhati s rumom i šećerom. Kad zakuha i šećer se rastopi, skloniti s vatre i ostaviti da se ohladi.
2. Kalup obložiti prijanjajućom folijom pa poslagati Petit kekse.
3.Praškove za puding zajedno sa 100 g šećera rastopiti u 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka (400 ml) zakuhati pa skloniti s vatre i umiješati rastopljene praškove sa šećerom. Vratiti na štednjak i kuhati miješajući još 2-3 minute. U još vrući puding dodati mileram. Kremu izmiksati da se izbjegnu grudice.
4. Preko keksi preliti pripremljenu kremu pa unutra lagano dodati ukuhane breskve.
5. Usitniti nekoliko keksi te posipati po kremi.
6. Kolač ostaviti preko noći da se ohladi.

PS. Kekse nisam namočila s mlijekom jer ako odstoje preko noći budu taman mekani. Ako jedete kolač isti dan, bit će još hrskavi.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe