Nova verzija kolača s breskvama i posipom koji je otprije na blogu.
Umjesto bresaka može i neko drugo voće.
Sastojci za prhko tijesto: 200g brašna, pola vrećice praška za pecivo, 70g šećera, 1 vanilin šećer, 90g omekšanog maslaca, 1 jaje.
Sastojci za nadjev od bresaka: 500g očišćenih bresaka, 2 čepa ruma, 2 žlice šećera.
Sastojci za posip: 70g omekšamog maslaca, 70g šećera, 100g brašna.
Veličina kalupa: 23*33cm.
Priprema:
1. Spiralnim nastavcima umijestiti prhko tijesto. Svi sastojci se dodaju odjednom. Tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti da odmara u hladnjaku otprilike pola sata.
2. Dok tijesto odmara, očistiti breskve i narezati ih na listiće te pomiješati s rumom i šećerom.
3. Za posip pomiješati sastojke spiralnim.
4. Prhko tijesto utisnuti u kalup. Rasporediti nadjev od bresaka i na kraju posip.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°stupnjeva oko 40 minuta
Primjedbe
Objavi komentar