Kolač s breskvama i posipom

Nije me bilo dosta dugo na blogu zbog nedostatka vremena i problema s internetom, ti problemi i dalje ostaju, ali uspio se ''roditi'' ovaj post/recept. 
Sastojci za prhko tijesto: 
x 300g brašna
x 1 žličica praška za pecivo
x 100g omekšanog margarina/maslaca
x 100g šećera 
x 1 vanilin šećer 
x 1 jaje. 
Sastojci za nadjev: 
x oko 1kg bresaka 
x 50g šećera + šećer po ukusu (3 žlice)
x 2 čepa arome vanilije 
x 20g škrobnog brašna. 
Sastojci za posip: 
150g brašna 
100g šećera 
100g omekšanog margarina/maslaca. 
Priprema: 

1. Breskvama odstraniti kožicu i koštice. Pomiješati ih sa šećerom i ostaviti ih da puste sok.
2. Od sastojaka za prhko tijesto umijesiti tijesto, omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku na pola sata. 
3. Dok je tijesto u hladnjaku, kratko prokuhati breskve sa sokom koji su pustile. Procijediti breskve. Škrobno brašno otopiti u 4 žlice soka, a preostali sok pristaviti da provre. Tada dodati otopljeno škrobno brašno i kratko prokuhati te umiješati breskve i pošećeriti po ukusu (ja sam dodala 3 žlice šećera). 
4. Namastiti i pobrašniti kalup. Tijesto utisnuti u kalup i nanijeti nadjev na tijesto. 
5. Za posip miješati brašno, šećer i margarin dok ne dobijete mrvice željene veličine. Mrvice posuti po nadjevu. 
6. Peći na 180C 40 minuta. Ohladiti i poslužiti. 


Primjedbe

  1. Odličan kolač! Volim jako kolače s posipom, a s breskvama ga nisam nikad radila. Mogu zamisliti kako je ukusan i mirisan

    OdgovoriIzbriši
  2. fantastično izgleda, volim kad se prhko tijsto natopi voćnim sokom

    OdgovoriIzbriši
  3. Kolač izvrsno izgleda i već mu osjetim onaj mekani , prhki okus koji se topi u ustima. Odlično !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar