Ove se jednostavne čokoladne kocke jako brzo pripremaju i lagane su se jer se čokoladna krema sastoji od mlijeka, kiselog vrhnja i čokolade. Kocke su verzija jednostavne čokoladne torte, sve je isto, samo se biskvit kraće peče.
Sastojci za biskvit: 2 jaja, 100g šećera, 20g kakaa, 200g brašna, pola vrećice praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml mlijeka.
Sastojci za kremu: 100ml mlijeka, 100g gorke čokolade, 200g kiselog vrhnja (20% mm), opcionalno 2 žlice šećera u prahu.
Priprema:
1. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom pa zatim ulje i mlijeko. Miksati da se dobije glatka smjesa.
2. Biskvit uliti u kalup (veličine otprilike 25*37). Peći oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
3. Dok se biskvit peče, pripremiti kremu tako da rastopite čokoladu s mlijekom pa malo ostavite da se ohladi. Par minuta prije nego se ispeče biskvit u rastopljenu čokoladu umiješati kiselo vrhnje i po potrebi šećer.
4. Kolač izvaditi iz pećnice i preliti kremom te ostaviti još 10 minuta u ugašenoj pećnici.
5. Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Sastojci za biskvit: 2 jaja, 100g šećera, 20g kakaa, 200g brašna, pola vrećice praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml mlijeka.
Sastojci za kremu: 100ml mlijeka, 100g gorke čokolade, 200g kiselog vrhnja (20% mm), opcionalno 2 žlice šećera u prahu.
Priprema:
1. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom pa zatim ulje i mlijeko. Miksati da se dobije glatka smjesa.
2. Biskvit uliti u kalup (veličine otprilike 25*37). Peći oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
3. Dok se biskvit peče, pripremiti kremu tako da rastopite čokoladu s mlijekom pa malo ostavite da se ohladi. Par minuta prije nego se ispeče biskvit u rastopljenu čokoladu umiješati kiselo vrhnje i po potrebi šećer.
4. Kolač izvaditi iz pećnice i preliti kremom te ostaviti još 10 minuta u ugašenoj pećnici.
5. Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Primjedbe
Objavi komentar