Jednostavna čokoladna torta

Jednostavna čokoladna torta za svaki dan - tanki sloj lagane čokoladne kreme s kiselim vrhnjem na niskom biskvitu od kakaa. I još dodajem da se brzo i lako priprema!
Sastojci za biskvit: 2 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 20g kakaa, 200g brašna, pola vrećice praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml mlijeka.
Sastojci za kremu: 100ml mlijeka, 100g gorke čokolade, 200g kiselog vrhnja (20% mm), 2 žlice šećera u prahu.
Priprema: 
1. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom pa zatim ulje i mlijeko. Miksati da se dobije glatka smjesa. 
2. Biskvit uliti u kalup. Peći oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.
3. Dok se torta peče, pripremiti kremu tako da  rastopite čokoladu s mlijekom pa malo ostavite da se ohladi. Par minuta prije nego se ispeče biskvit u rastopljenu čokoladu umiješati kiselo vrhnje i šećer. 
4. Tortu izvaditi iz pećnice i preliti kremom te ostaviti još 10 minuta u ugašenoj pećnici. 
5. Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.

Ps. Ja sam obložila kalup s papirom za pečenje pa se krema ravnomjerno razlila, iako je rub bio ružan. Drugi put kad sam pekla tortu, stavila sam papir za pečenje samo na dno pa se krema ljepše razlila, ali je onda sloj po vrhu bio tanji, a sa strane deblji.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe