Soča i slap Kozjak

Na oko pola sata od Tolminskih korita nalazi se Kobarid i slap Kozjak. Nakon posjeta Soči teško da će koja rijeka moći nadmašiti tu ljepotu. 


Rijeka Soča teče Slovenijom i Italijom, ukupno je dugačka 137 kilometara, a izvire u Sloveniji u Trenti (Julijske Alpe). Neka od mjesta kroz koja prolazi su  Bovec, Kobarid, Tolmin, Kanal ob Soči, Nova Gorica i Gorica. Dolina rijeke Soče je dio nacionalnog parka Triglav i  Julijskih Alpi koje su pod zaštitom UNESCO-a. Fotografije rijeke Soče na putu između Tolmina i Kobarida. 

Slap Kozjak nalazi se u blizini mjesta Kobarid. Kobarid i rijeka Soča imaju svoje važno mjesto u povijesti 20. st. s obzirom da je na rijeci Soči bilo bojište na kojem su ratovale talijanska i austrougarska vojska, a kod Kobarida se dogodila jedna od važnijih bitaka. 

Cijene ulaznica na slap Kozjak. Parking se također naplaćuje za koji postoji automat koji prima samo kovanice (mislim da je oko 1€ i nešto na sat).

Od parkirališta do naplatne kućice prošetat ćete uz rijeku Soču prema slapu Kozjak i taj dio se ne naplaćuje. 



Od naplatne kućice do slapa ima možda 10 minuta. Iskreno i osobno meni je cijena prevelika za ovu atrakciju. 


Slap Kozjak


Preporuka za ručak u blizini rijeke Soče i Tolmina u restoranu Labrca gdje imaju tradicionalna i moderna jela. Uz restoran se nalaze i smještajni objekti (glamping Labrca), ali i sportski centar Maya (kajak, rafting, canyoning, zipline...). 

Plaža uz Soču preko puta restorana. 

Primjedbe