Kupola torta sa sirom i breskvama

Ova je moja verzija Kilimanjaro torte koja mi je baš fora zbog malo drugačijeg oblika torte.

Sastojci za biskvit: 2 jaja, 100g šećera, 200g brašna, 1 vrećica praška za pecivo, 100ml ulja, 100ml mlijeka.

Sastojci za kremu: 200ml slatkog vrhnja za šlag, 200g ABC sira, 40g šećera, 1 konzerva kompota od bresaka, 3 listića želatine. 

Preljev od čokolade: 100g bijele čokolade, 25 ml suncokretovog ulja. 

Veličina kalupa za tortu: promjer cca 25 cm, veličina plastične okrugle posude: promjer cca 24 cm.

Priprema:

1. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivom i kakaom pa zatim ulje i mlijeko. Miksati da se dobije glatka smjesa.

2. Biskvit uliti u kalup za tortu. Peći oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180C.

3. Ostaviti da se biskvit ohladi pa ga prerezati na pola. Gornju polovicu narezati na 4 jednaka dijela. Breskve narezati na manje komadiće.

4. Za kremu izmiksati vrhnje, ali ne u prečvrsti šlag. Listiće želatine pripremiti prema uputama. U rastopljenu želatinu umiješati ABC sir pa sve dodati šlagu i izmiksati malo. Lagano umiješati narezane breskve.

5. Posudu obložiti prijanjajućom folijom pa posložiti narezana 4 komada gornje polovice torte.

6. Dodati kremu s breskvama pa preklopiti donjom polovicom biskvita. 

7. Tortu ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći. 

8. Oprezno prevrnuti tortu na tanjur. Odrezati višak biskvita te preliti čokoladnim preljevom. 

9. Na pari rastopiti čokoladu pa umiješati ulje. 

10. Pričekati da se čokolada malo ohladi pa preliti preko torte. Ostaviti na sat vremena u hladnjaku da se čokolada stisne. 

Ps. Od viška izmrvljenog biskvita možete napraviti kokos kuglice s malo ruma i kokosa.

Primjedbe