Kad pitam najstarijeg sina voli li cvjetaču ili karfiol, odgovor je uz mrštenje NE. Zato su mu ove polpete fine jer ne zna što je unutra 😀
Sastojci: 460g kuhane cvjetače, 1 jaje, 50g mekog sira, 100g brašna, sol i papar, par žlica krušnih mrvica za uvaljati polpete, 1 žlica suncokretovog ulja i 1 žličica maslinovog ulja za namazati polpete.
Priprema
1. Cvjetaču očistiti i skuhati. Usitniti vilicom.
2. Pomiješati sve sastojke zajedno osim krušnih mrvica i ulja.
3. U tanjur staviti par žlica krušnih mrvica, uzimati velikom žlicom smjesu (mekana je i ljepljiva) i uvaljati kuglicu u krušne mrvice.
4. Oblikovane polpete poslagati na papir za pečenje i premazati kombinacijom suncokretovog i maslinovog ulja s obje strane.
5. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva s uključenim ventilatorom po 10 minuta svaku stranu pa još 10 minuta na 220 stupnjeva s uključenim ventilatorom.
Ps. Polpete možete peći i u zagrijanom ulju, bit će hrskavije, ali i manje zdrave.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju.
Primjedbe
Objavi komentar