Keksi s lješnjacima i Linoladom

Mislila sam da ove godine neću peći ništa novo, ali onda sam na Instagramu vidjela puno ovakvih keksića s udubljenjem i punjenjem. Tako sam prilagodila recept za kekse koji su otprije na blogu pod nazivom "Keksi koji podsjećaju na Ferrero" i dobila ove male slatke keksiće. Zapravo nisu previše slatki jer ne ide previše šećera, ali je zato tu najfiniji okus lješnjaka. 

Sastojci: 500g brašna, 330g maslaca/margarina, 250g očišćenih lješnjaka, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 2 žlice kakaa.

Za ukrašavanje: Linolada za spajanje keksi, grubo nasjeckani pečeni lješnjaci (oko 100g). 


Priprema: 

1. Lješnjake popržiti, oljuštiti i samljeti. 

2. U posudu prosijati brašno s praškom za pecivo, dodati kakao, lješnjake, šećer i vanilin šećer. Sve zajedno pomiješati da se smjesa ujednači.

3. Dodati omekšani maslac i 1 jaje koje ste prethodno malo s vilicom pomiješali.

4. Umijesiti tijesto. Ostaviti u hladnjaku pola sata. Od tijesta oblikovati kuglice (veličine otprilike kao npr. Raffaelo kuglice). Kuglice u sredini udubiti kuhačom pa puniti Linoladom/Nutellom pa posipati grubo nasjeckanim lješnjacima. Peći oko 15 minuta na 180°. Keksi su pečeni kada se odvajaju s papira za pečenje.

Ps. Od ovog tijesta možete oblikovati potkovice, izrezivati razne oblike, posipati ih šećerom u prahu, spajati Nutellom/Linoladom. 

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe