Čokoladni kuglof s butternut tikvom

 Dan je za šalicu čaja i fini čokoladni kuglof 😋 Ali za loše osvjetljenje na fotkama 😔 Ovaj kuglof je varijanta čokoladnog kuglofa s kruškama samo su kruške zamijenjene butternut tikvom. Butternut se uopće ne osjeti, ali utječe na mekoću biskvita. 

Sastojci: 2 jaja, 155g šećera, 80ml ulja, 200g brašna, 90 ml mlijeka, 1 vanilin šećer, 1 prašak za pecivo, 100g gorke čokolade, 1 žličica cimeta, 300g kuhane butternut tikve. 

Priprema: 

1. Rastopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.

2. Jaja izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati mlijeko i ulje pa opet izmiksati. Zatim dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo te izmiksati. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i kuhanu butternut tikvu. Dodati cimet po želji. 

3. Smjesu uliti u pobrašnjeli kalup (promjer 24cm) te peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C 40 minuta. 

4. Ostaviti da se ohladi. Po želji posipati šećerom u prahu ili preliti čokoladnom glazurom.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe