Mini čokoladne pite sa sirom

Idealne za piknik - mini pite sa sirom 😋 Spoj prhkog tijesta i nadjeva od svježeg sira uvijek je dobra kombinacija. Umjesto velike pite sa sirom, napravite male pite u kalupu za muffine koje ćete lako ponijeti sa sobom na piknik 😉
Sastojci za prhko tijesto za 12 mini pita: 150g brašna, 20g kakaa, 1/2 praška za pecivo, 50g šećera, 1 vanilin šećer, 70g omekšanog maslaca, 1 jaje.
Sastojci za nadjev: 2 jaja, 300g svježeg polumasnog sira, 1 vanilin šećer, 50g šećera.

Priprema:
1. Pomiješati suhe sastojke za tijesto pa dodati razmućeno jaje i omekšani maslac. Spiralnim nastavcima umijesiti tijesto. Umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku dok pripremate nadjev.
2. Istući jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati svježi sir.
3. Podijeliti tijesto na 14 kuglica jednake veličine. U kalup za muffine rasporediti papirnate košarice. U 12 košarica utisnuti tijesto kao košarice pa uliti žlicu i pol - 2 nadjeva od sira. Preostale dvije kuglice tijesta nakidati na komadiće i posipati po malim pitama.
4. Peći u pećnici oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe