Keksi s kakaom i kokosom

Božićno vrijeme je pravo vrijeme za pečenje keksi. Ovi keksi su za sve ljubitelje kakaa u keksima i kokosa. Iako moram priznati da se kokos ne osjeti previše pa se sastojcima može dodati još kokosa. Količina sastojaka je za manju dozu (otprilike 3 lima za pečenje) pa možete odmah duplu dozu raditi jer će brzo nestati koliko su fini.
Sastojci: 180g brašna, 125g omekšanog maslaca, 1 jaje, 50g šećera, 1 vanilin šećer, 20g gorkog kakaa, 3 žlice kokosa, 1 žličica praška za pecivo.

Priprema:
1. Pomiješati zajedno sve suhe sastojke (brašno, šećer, vanilin šećer, kakao, kokos, prašak za pecivo).
2. Suhim sastojcima dodati komadiće maslaca i razmućeno jaje.
3. Spiralnim nastavcima umijesiti tijesto.
4. Ostaviti tijesto u hladnjaku oko pola sata.
5. Pobrašniti površinu i tijesto (malo je mekše tijesto) pa razvaljati tijesto i rezati oblike.
6. Poslagati kekse na papir za pečenje i peći u pećnici oko 10 minuta na 180 stupnjeva.

Ps. Duljina pečenja keksi ovisi koliko ste ih tanko/debelo razvaljali. Keksi su pečeni kada se odvajaju od papira za pečenje.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Kekse možete oblikovati u kuglice i uvaljati u šećer u prahu pa ćete dobiti oblikom slične raspuknutićima. 

Primjedbe