Kuglof od sira i bresaka

Svježi sir u kolačima je nešto što obožavam pa zato na blogu ima brdo recepata za kolače sa sirom. Inače, sir stavljam u kremu, ali u ovom kuglofu ide u biskvit. Baš je zahvaljujući siru biskvit presočan i prefin, a još su tu i breskve. Jedini problem te sočnosti je da malo teže ide iz kalupa, ili je problem u kalupu (metalni) ili nisam dovoljno namastila i pobrašnila kalup.
Sastojci: 3 jaja, 250 g svježeg sira, 90 g omekšanog maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 čepa ruma, 150 g bresaka iz kompota nasjeckanih na kockice.
Priprema
1. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa dodavati redom i miješati maslac, svježi sir, brašno pomiješano s praškom za pecivo te rum.
2. Na kraju u smjesu dodati breskve i umiješati ih žlicom.
3. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti te uliti smjesu.
4. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Ps. Umjesto bresaka, možete staviti i neko drugo voće.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe