Kocke sa sirom i kiselim vrhnjem

Nakon poduže pauze stiže novi recept na blog i to za prefine i jednostavne kocke od biskvita sa sirom i kiselim vrhnjem. Recept je adaptacija dva recepta s bloga (kolača od sira i marelica te čupavog kolača sa sirom). Zanimljivost kod ovog kolača je što tri puta ide u pećnicu.
Sastojci za biskvit:
3 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 150g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma, 100ml mlijeka sobne temperature, 100ml ulja.

Sastojci za nadjev od sira:
3 jaja, 500g svježeg sira, 1 vanilin šećer, 100g šećera.

Nadjev od kiselog vrhnja: 180g kiselog vrhnja (25% mliječne masti), 1 vanilin šećer i 1 žlica šećera u prahu.
Veličina kalupa: 23*33.
Priprema:
1. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo te mlijeko. Na kraju dodati ulje i rum.
2. Smjesu uliti u kalup i peći 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
3. Dok se biskvit peče, pripremiti nadjev od sira. Sve sastojke za nadjev zajedno pomiješati. Nakon 10 minuta izvaditi biskvit i lagano po njemu rasporediti nadjev od sira. Vratiti kolač u pećnicu na još 25 minuta.
3. Kiselo vrhnje pomiješati s vanilin šećerom i šećerom u prahu.
4. Kada prođe 25 minuta od pečenja kolača, izvaditi kolač premazati ga nadjevom od kiselog vrhnja i vratiti na 5 minuta u ugašenu pećnicu.
5. Ohladiti kolač na sobnoj temperaturi pa onda u hladnjaku.
Po želji se na kolač mogu poslagati svježe voće ili voće iz kompota te preliti preljevom za tortu. Također, može se udvostručiti nadjev od kiselog vrhnja, ja sam stavila onoliko koliko sam imala doma.

Druga verzija
Možete biskvit peći duže pa će se nadjev od sira ravnomjerno rasporediti, ali bit će manje sočan biskvit. Također, možete napraviti bogatiji nadjev od kiselog vrhnja: 300g kiselog vrhnja, 1 vanilin šećer i 2 žlice šećera u prahu.
Biskvit peći 20 minuta, nadjev od sira 20 minuta, nadjev od kiselog vrhnja 5 minuta u ugašenoj pećnici.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotku s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary). 

Primjedbe

Objavi komentar