Domaća pašteta od tune i kruh od pira

Na internetu ima brdo recepata za paštetu od tune, ja radim po maminom receptu i taj mi je najbolji, iako sam isprobala razne recepte. Pašteta je baš lijepa kremasta i finog ukusa, a najbolje paše uz domaći kruh ;)
Sastojci: 2 konzerve tune od 80g, 2 Zdenka sira, 2 žlice majoneze, 2 male žličice senfa, 2 mala kisela krastavca narezana na kolutiće. 
Ukoliko želite pikantniju varijantu, dodajte 1 ljuti ukiseljeni feferon. 
Priprema: Tunu ocijediti od ulja te sve sastojke zajedno staviti u sjeckalicu i usitniti. I to je to!
Recept za kruh
Sastojci: 500g integralnog pirovog brašna, 1 vrećica suhog kvasca, 1 žličica šećera, topla voda, prstohvat soli, 1 žlica maslinovog ulja.Priprema:1. Kvasac otopiti sa šećerom u toploj vodi i ostaviti da se diže.2. U posudu dodati brašno, ulje, sol i otopljeni kvasac te malo tople vode.3. Spiralnim nastavcima mijesiti tijesto i dodavati toplu vodu po potrebi.4. Ostaviti tijesto na toplom da se diže dok se ne udvostruči.5. Tijesto premjestiti u kalup i ostaviti da se diže.6. Peći u pećnici oko 40 minuta na 200 stupnjeva.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe