Kuglof od butternut tikve i oraha

Već neko vrijeme razmišljam o kolaču s butternut tikvom te sam odlučila izmijeniti jedan recept s mrkvom iz mamine knjižice. U originalu je to torta od mrkve s orasima. Butternut tikva je odlično zamijenila mrkvu, a i mama je bila oduševljena ovim kuglofom pa me pitala recept 😂
Sastojci:
3 jaja, 150g šećera, 1 cimet šećer, 100ml ulja, 150g brašna, 50g mljevenih oraha, 300g pirea od butternut tikve, 1 žlica gorkog kakaa.
Priprema
1. Jaja istući sa šećerom.
2. Dodavati ostale sastojke redom (osim kakaa) i miksati.
3. Kalup namastiti i pobrašniti. Uliti pola smjese u kalup. U drugu polovicu umiješati kakao te uliti u kalup.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva oko 50 minuta.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.


Primjedbe