Kuglof od griza

Recept prema kojem sam radila ovaj kuglof je u maminoj knjižici zapisan pod imenom ciganski kolač i zapravo se ne peče kao kuglof. Radila sam ga više puta kao običan kolač i sada kao kuglof te svaki put nestane u roku od dva dana. Kolač je vrlo jednostavnog okusa i izgleda, ali mi takve najbrže pojedemo. U originalnom receptu kolač se prelije sirupom od vode i šećera, ali ja ga samo posipam šećerom u prahu.
Sastojci: 4 jaja, 12 žlica šećera, 8 žlica brašna, 6 žlica griza, 2 žlice kakaa, 1 prašakza pecivo, 1 jogurt (od 180ml) ulja i pola jogurta mlijeka.

Priprema:
1. Jaja i šećer tući zajedno. 
2. Pomiješati suhe sastojke te dodati jajima i šećer pa izmiksati.
3. Na kraju umiješati ulje i mlijeko. 
4. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti. Uliti smjesu i peći kuglof oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Ps. Kolač se može ispeći u običnom pravokutnom kalupu i onda se peče samo 20 minuta.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe