Složenac od tikvica s mljevenim mesom

Tikvice su mi najukusnije ispečene na grill tavi, a kad ih se takve posloži s mljevenim mesom, bešamel umakom i sirom dobije se fantastičan složenac od tikvica.
Sastojci za 3-4 osobe: 3 velike tikvice, 400g mljevenog mesa, 1 manja mrkva, 1 luk srednje veličine, 4 žlice šalše, 150g naribanog sira, bešamel umak, sol, papar, ulje.
Sastojci za bešamel: 40g maslaca, 2 velike žlice brašna, 200ml mlijeka, sol, papar, muškatni oraščić.


Priprema:
1. Luk i mrkvu isjeckati na kockice te popržiti na suncokretovom ulju. Dodati mljeveno meso. Kad meso dobije boju začiniti solju i paprom te dodati šalšu. Kuhati još pola sata na laganoj vatri.
2. Tikvicama odstraniti krajeve i narezati ih na ploške. Ispeći ih na grill tavi s par kapi maslinova ulja. Kada su tikvice pečene začiniti ih solju i paprom.
3. Za bešamel umak rastopiti maslac pa dodati brašno. Kada se brašno zažuti dodati mlijeko te miješati dok se umak ne zgusne. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem.
4. Dno vatrostalne posude namazati bešamel umakom pa slagati pečene tikvice, meso, bešamel, tikvice itd. Po vrhu rasporediti bešamel i naribani sir.
5. Peći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok se sir ne zapeče.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe