Oduševljena nekim jelima koje smo jeli u Budimpešti, odlučila sam neke napraviti u svojoj verziji. Prvo na redu je kremasta i pikantna piletina koju smo jeli prvi dan u Budimpešti.
Sastojci za dvije osobe: 1 manji luk, 1 režanj češnjaka, maslinovo ulje, 200g piletine, pola žličice pikantne paprike u prahu, 100g žute babura paprike, 2 manja pelata, sol, papar, 6 žlica vrhnja za kuhanje, 150g riže okruglog zrna.
Priprema:
1. Nasjeckati luk i češnjak na sitno i popržiti na maslinovom ulju.
2. Dodati na nasjeckanu piletinu na kockice začinjenu s pola žličice pikantne paprike u prahu.
3. Kada se piletina poprži, dodati papriku i rajčicu nasjeckanu na kockice.
4. Kada je sve gotovo, dodati vrhnje za kuhanje i začiniti solju i paprom.
Primjedbe
Objavi komentar