Već sam pisala da volim kolače
i torte s prhkim tijestom zbog lakoće i brzine pravljenja. Ova je pita jedan od
takvih jednostavnih i brzih recepata. Umijesi se tijesto, a dok se tijesto
hladi izmiješa se nadjev i onda sve u kalup. Pečenje, malo hlađenja i
degustacija.
Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna,
x 90g maslaca/margarina,
x 100g šećera,
x 1
jaje,
x 1 vanilin šećer,
x 1 žličica praška za pecivo.
Sastojci za nadjev:
x 150g Nutelle,
x 200ml vrhnja za šlag,
x 1 jaje.
Priprema:
1. Jaje istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati maslac i brašno
pomiješano s praškom za pecivom. Od tijesta oblikovati kuglu, umotati u
prozirnu foliju i staviti u hladnjak da se stisne na pola sata.
2. U međuvremenu pripremiti nadjev: jaje pomiješati sa slatkim vrhnjem te dodati Nutellu.
3. Dio tijesta utisnuti u kalup, a dio tijesta staviti uz rub tijesta i pritisnuti uz stjenku kalupa da se dobije ograda, visoka otprilike 2 cm.
4. Nadjev uliti u tijesto.
5. Peći oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
6. Ostaviti pitu da se ohladi pa poslužiti.
2. U međuvremenu pripremiti nadjev: jaje pomiješati sa slatkim vrhnjem te dodati Nutellu.
3. Dio tijesta utisnuti u kalup, a dio tijesta staviti uz rub tijesta i pritisnuti uz stjenku kalupa da se dobije ograda, visoka otprilike 2 cm.
4. Nadjev uliti u tijesto.
5. Peći oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
6. Ostaviti pitu da se ohladi pa poslužiti.
Ps. Ja sam jednu manju količinu
tijesta posula po nadjevu, ali je to samo narušilo estetski dojam pite.
Super pita! Fila od nutele i šlaga mmm onak mekano, čokoladno i mirišljavo, to mora bit prefino :)
OdgovoriIzbriši