Kartonska Mickey Mouse torta diy

U nedjelju je naš najstariji sin slavio 3. rođendan pa je za ponedjeljak trebalo pripremiti i tortu za vrtić. U vrtić ne smijemo donositi slatkiše i kolače, već svježe ili suho voće. Htjela sam isprintati klasične kartonske kriške torte koje su trenutno popularne za proslave u vrtićima, ali mi je moj dragi suprug rekao da što ću kao i drugi te da napravim nešto drukčije. Tako sam se odlučila izraditi kartonsku kutiju u obliku torte u kojoj su se nalazili paketići sa suhim voćem i balonom. Nije ni to nešto posebno kreativno, ali takvo što nitko nije zasigurno imao u vrtiću haha. Fotkano je na brzinu pa fotografije nisu baš nešto.
Uglavnom, utrošila sam više vremena, nego za izradu prave torte i nije ispala najljepše, ali to je stvar tehnike haha. Puno brže bi bilo da sam već imala gotovu okruglu kutiju s poklopcem koju se samo omota u željenu boju i ukrasi po želji.
Slijede upute kako izraditi kartonsku tortu.
Materijal za izradu torte: tvrđi karton za 2 kruga, ako nemate tvrdi karton možete i dva kartonska kruga zalijepiti da bude čvršće pa onda režete 4 kruga. Ja sam krugove rezala prema obliku kruga tanjura za juhu. Promjer mojih krugova je 22cm. Bilo bi bolje da su bili malo veći jer sam jedva ugurala 18 paketića unutra. Za lijepljenje sam koristila tekuće ljepilo i sejlotep.
Za omotač oko torte koristila sam jedan list kartona u boji (270g, veličine 24*34cm, kupljen u Lidlu) koji sam prerezala na pola.
Kartonske krugove i omotač sam omotala crvenim papirom za omatanje. Na donji krug zalijepila sam omotač, a gornji krugom sam samo poklopila tortu i vezala sve ukrasnom vrpcom. Na omotač sam zalijepila sličice Mickeyja kao ukras koje sam pronašla na internetu i isprintala. Na poklopac torte sam zalijepila Mickeyjevu ''glavu'' koju sam izradila od kartona pomoću tri kruga. I da nije baš da se prepozna da se radi o Mickeyju (komentar moje sestre :)), ali nisam uspjela ništa bolje jer sam bila u stisci s vremenom i zbog ostalih priprema za rođendan. 
Za paketiće sam koristila papir za pečenje, trakicu za vezanje, sličice na Mickey Mousea. U paketiće su išle suhe marelice, brusnice, grožđice, lješnjaci, bademi i balon. Na svaki sam paketić izvana zalijepila sličicu na Mickeyja. Tetama sam u papir za pečenje omotala manje pakiranje Raffaelo kuglica. 

Primjedbe