Kuglof sa šumskim voćem

Jedina mana ovog jednostavnog kuglofa sa šumskim voćem je što su veći komadi završili na dnu, odnosno na vrhu 😀 Možda bi bolja opcija bile borovnice ili neko drugo sitnije šumsko voće. 

Sastojci: 3 jaja, 200 g kiselog vrhnja, 90 g omekšanog maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 200g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 čepa ruma, 150g smrznutog šumskog voća. 

Priprema

1. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa dodavati redom ostale sastojke i miksati: maslac, kiselo vrhnje, brašno i prašak za pecivo. 

2. Na kraju u smjesu dodati šumsko voće te umiješati ga žlicom.

3. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti te uliti smjesu.

4. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Ostaviti da se u potpunosti ohladi prije vađenja iz kalupa. 


Primjedbe