Jedina mana ovog jednostavnog kuglofa sa šumskim voćem je što su veći komadi završili na dnu, odnosno na vrhu 😀 Možda bi bolja opcija bile borovnice ili neko drugo sitnije šumsko voće.
Sastojci: 3 jaja, 200 g kiselog vrhnja, 90 g omekšanog maslaca, 150 g šećera, 1 vanilin šećer, 200g brašna, 1 prašak za pecivo, 2 čepa ruma, 150g smrznutog šumskog voća.
Priprema
1. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa dodavati redom ostale sastojke i miksati: maslac, kiselo vrhnje, brašno i prašak za pecivo.
2. Na kraju u smjesu dodati šumsko voće te umiješati ga žlicom.
3. Kalup za kuglof namastiti i pobrašniti te uliti smjesu.
4. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Ostaviti da se u potpunosti ohladi prije vađenja iz kalupa.
Primjedbe
Objavi komentar