Ovo je bijela i voćna varijanta čupavog kolača od sira.
Sastojci za prhko tijesto: 300g brašna, 1 prašak za pecivo, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 140g omekšanog maslaca, 1 jaje.
Sastojci za nadjev: 3 jaja, 500g svježeg sira, 1 vanilin šećer, 100g šećera.
Sastojci za nadjev od višanja: 1 kompot od višanja, 4 žlice gustina, 2 žlice šećera.
Priprema:
1. Najprije pripremiti nadjev od višanja. Ocijediti višnje iz kompota, a od soka odvojiti 6 žlica u koje treba umiješati gustin. Ostatak soka zakuhati pa dodati mješavinu soka i gustina te kada se sjedini smjesa višnje i šećer pa zakuhati. Ostaviti da se ohladi.
2. Pomiješati suhe sastojke za tijesto pa dodati razmućeno jaje i omekšani maslac. Spiralnim nastavcima umijesiti tijesto. Umotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku dok pripremate nadjev.
3. Istući jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati svježi sir.
4. Oko 2/3 tijesta utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje pa preliti nadjevom. Po vrhu rasporediti ostatak tijesta tako da ga samo kidate na komadiće.
5. Peći u pećnici oko 40 minuta na 180 stupnjeva.
Primjedbe
Objavi komentar