Torta s kiselim vrhnjem, bijelom čokoladom i malinama

Kad ostane samo jedna kriška za fotkanje 😀 Ova jednostavna i sočna torta krije 4 sloja (biskvit, maline, krema od kiselog vrhnja te preljev od bijele čokolade i kiselog vrhnja) koja se peku zajedno 😉 

Sastojci za biskvit: 3 jaja, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 150g brašna, 1 prašak za pecivo, 1 čep ruma, 100ml mlijeka sobne temperature, 100ml ulja.

Sastojci za nadjev od malina: 250g smrznutih malina, 1 žlica šećera, 1 žlica gustina. 

Sastojci za nadjev od kiselog vrhnja: 2 jaja, 400g kiselog vrhnja za sir (25% mm), 100g šećera, 1 vanilin šećer.

Sastojci za preljev: 100ml mlijeka, 100g bijele čokolade, 200g kiselog vrhnja (25% mm). 


Priprema

1. Najprije treba pripremiti maline tako da ih rastopite s jednom žlicom šećera pa na kraju umiješate žlicu gustina te ostavite da se ohladi.

2. Za biskvit izmiksati jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo te mlijeko. Na kraju dodati ulje i rum.

3. Smjesu uliti u kalup i peći 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.

4. Dok se biskvit peče, pripremiti nadjev od kiselog vrhnja. Sve sastojke za nadjev pomiješati zajedno. Nakon 20 minuta izvaditi biskvit i lagano rasporediti nadjev od malina pa nadjev od kiselog vrhnja. Vratiti tortu u pećnicu još 25 minuta.

5. Bijelu čokoladu rastopiti u mlijeku pa umiješati 200g kiselog vrhnja.

6. Pečenu tortu izvaditi te premazati preljevom od bijele čokolade i kiselog vrhnja pa ostaviti 10 minuta u ugašenoj pećnici. 

7. Ohladiti tortu na sobnoj temperaturi pa onda u hladnjaku.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@recepti_i_putopisi) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe