Bijela maneštra iz express lonca

Ideju za ovu maneštru dobila sam od svekrve koja je jučer skuhala bijelu maneštru (krumpir, luk, češnjak, temeljac i riža). Bijela maneštra je inače "siromašna" maneštra od krumpira i tjestenine. Ja sam je "obogatila" tikvicom i pancetom.
Sastojci za dvije osobe: 1 luk, 2 češnja češnjaka, 500g krumpira, 1 tikvica, 100g pancete, tjestenina, maslinovo ulje, sol, papar, voda.
Priprema
1. Na maslinovom ulju prodinstati nasjeckani luk i češnjak. Usitniti u sjeckalici.
2. Krumpire oguliti i nasjeckati na kockice, tikvicu nasjeckati na kolutiće, a pancetu na trakice.
3.Na masnoći prodinstati krumpire, tikvicu i pancetu pa dodati usitnjeni luk i češnjak.
4. Doliti 500ml vode, zatvoriti express lonac, kad zakuha, kuhati 15 minuta na najmanjoj temperaturi.
5. Kuhanu maneštru začiniti solju i paprom te po potrebi doliti još vode.
6. U maneštri skuhati šaku tjestenine ili više.
Ps. Umjesto vode može se koristiti i temeljac, a vodu možete i povećati ako ne volite pregusto. Umjesto u express loncu možete kuhati u normalnom loncu, ali ćete morati duže kuhati.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe