Čokoladna mileram torta

Još jedan brzi i čokoladni recept. Spoj keksa i čokoladne kreme od milerama. Recept je skoro isti kao i za brzu čokoladnu tortu, samo sam ovaj put koristila mileram umjesto kiselog vrhnja i pekla 10 minuta kraće pa je krema bila kremastija.
Sastojci za podlogu: 150g keksi (ja sam koristila plazmu), 75g maslaca.
Sastojci za nadjev: 400g milerama, 200 g gorke čokolade, 2 jaja, 110g šećera, 1 vanilin šećer, 40g brašna.

Priprema
1. Najprije na pari otopiti čokoladu pa je ostaviti da se ohladi dok pripremate ostalo za tortu.
2. Dok se topi čokolada na pari možete rastopiti maslac i pripremiti podlogu.
3. Kekse samljeti i dodati rastopljeni maslac, pomiješati pa podlogu utisnuti u kalup za tortu.
4. Jaja izmiksati sa šećerom, vanilin šećerom i brašnom. Dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu u koju ste umiješali mileram. Sve izmiksati zajedno pa preliti preko podloge.
5. Tortu peći 35 minuta na 180 stupnjeva.
6. Prije posluživanja ohladiti, možete poslužiti uz šlag ili ukrasiti šlagom.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe