Express ručak: juha od graška i krumpira

Otkad imam express lonac puno češće jedemo razne juhe jer je njihova priprema i puno brža. Za ovu juhu bilo je potrebno oko pola sata, a samo kuhanje juhe u express loncu trajalo je 8 minuta. Kada kuham guste juhe od povrća uvijek stavim više vode pa dodajem vodu u izmiksano povrće do željene gustoće, a ostatak vode, odnosno povrtnog temeljca, zamrznem pa koristim za rižota.
Sastojci za oko 4 porcije (ovisno o gustoći juhe može i više): 200g krumpira, 1 luk, 200g smrznutog graška, 1 grančica celera, 1500ml vode, maslinovo ulje, sol, papar, vrhnje za kuhanje.

Priprema:
1. Očistiti krumpire i nasjeckati ih na kockice, luk također oljuštiti i nasjeckati na veće komade.
2. Na maslinovom ulju popržiti krumpire, luk, grašak i celer da dobiju boju.
3. Preliti vodom, posoliti i popapriti pa zatvoriti poklopcem te kuhati na najjačoj vatri, a onda kad počne puštati paru smanjiti na najmanju temperaturu i kuhati još oko 8 minuta.
4. Procijediti povrće (vodu/temeljac sačuvati) pa izmiksati ga. Doliti temeljca koliko želite da juha bude gusta pa zakuhati (bez poklopca) i začiniti ukoliko je još potrebno te dodati po želji vrhnja za kuhanje.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe