Panna cotta je jedan od najklasičnijih deserata, a ova se panna cotta od klasične razlikuje samo po tome što se dodaje bijela čokolada. Panna cotta je idealan desert za one koji žele brz, jednostavan i ukusan desert.
Sastojci za panna cottu: 300 ml slatkog vrhnja, 200 ml mlijeka, 2 žlice šećera, 1 vanilin šećer, 50 g bijele čokolade, 1 paketić želatine.
Priprema
1. Želatinu namočiti prema uputama, bijelu čokoladu rastopiti na pari.
2.Staviti kuhati slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer. Kad zakuha, ukloniti s vatre te dodati rastopljenu bijelu čokoladu i želatine.
3. Kada se smjesa sjedini uliti u čaše/kalupe i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata. Najbolje preko noći.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Sastojci za panna cottu: 300 ml slatkog vrhnja, 200 ml mlijeka, 2 žlice šećera, 1 vanilin šećer, 50 g bijele čokolade, 1 paketić želatine.
Priprema
1. Želatinu namočiti prema uputama, bijelu čokoladu rastopiti na pari.
2.Staviti kuhati slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer. Kad zakuha, ukloniti s vatre te dodati rastopljenu bijelu čokoladu i želatine.
3. Kada se smjesa sjedini uliti u čaše/kalupe i ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata. Najbolje preko noći.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Primjedbe
Objavi komentar