Kocke od griza

Ponekad volimo ponijeti kolače na more umjesto keksi ili drugih grickalica. Naravno, radi se uvijek o biskvitnim kolačima koji se neće rastopiti niti pokvariti.
Ovaj sam recept već objavila - kuglof od griza, a sad sam ovim kockama dodala još preljev.
Sastojci: 4 jaja, 12 žlica šećera, 8 žlica brašna, 1 prašak za pecivo, 6 žlica griza, 2 žlice kakaa, 180 ml ulja, 90 ml mlijeka.

Sastojci za preljev: 200 ml slatkog vrhnja za šlag, 1 žlica Linolade.

Priprema 
1. Jaja istući sa šećerom pa dodavati pomiješane suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, griz, kakao).
2. Na kraju umiješati ulje i mlijeko.
3. Namastiti kalup, obložiti ga papirom za pečenje i uliti smjesu. 
4. Kolač staviti peći na 180 stupnjeva oko 10 minuta. 
5. U međuvremenu pripremiti preljev - Linoladu rastopiti u slatkom vrhnju.
6. Nakon 10 minuta pečenja izvaditi kolač i preliti preljevom i vratiti kolač u pećnicu na još 20 minuta. 

Ps. Možete kolač jednostavno ispeći i bez preljeva, ali preljev daje posebnu sočnost - nemojte se brinuti ako na dnu kolač bude vlažan - to je od preljeva.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe