Rolada s jagodama

Htjela sam ovu roladu s jagodama prijaviti na natječaj dr. Oetkera za proljetnu slasticu. Otišla sam na njihovu stranicu prijaviti recept kada sam skužila da je moja rolada preslična prijedlogu proljetne slastice (rolada od kakaa, puding za cheesecake s okusom bijele čokolade). Natječaj je završio prije više od deset dana i zaboravila sam što je bio prijedlog. Rolada je odlično ispala, ali neće se natjecati 😂

Sastojci za roladu: 3 jaja, 100 g šećera, 1 bourbon vanilin šećer, 150 g brašna, 2 žlice kakaa, 1 žličica praška za pecivo, 4 žlice ulja, 4 žlice tople vode.
Sastojci za kremu od pudinga i maslaca: 1 prašak za puding za cheesecake s okusom bijele čokolade, 500 ml mlijeka, 80 g šećera, 125 g omekšanog maslaca.
Ostalo: oko 200 g jagoda.

Priprema
1. Jaja miksati 1 minutu na najjačoj brzini. Dodavati postepeno šećer pomiješan s vanilin šećerom pa brašno s praškom za pecivo i kakaom te na kraju ulje i vodu.
2. Smjesu uliti u lim te poravnati i peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 8 minuta.
3. Još topli biskvit zarolati zajedno s papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Čim se ohladi odvojiti od papira za pečenje.
4. Prašak za puding zajedno sa 80 g šećera rastopiti u 100 ml mlijeka. Ostatak mlijeka (400 ml) zakuhati pa skloniti s vatre i umiješati rastopljeni prašak sa šećerom. Vratiti na štednjak i kuhati miješajući još 2-3 minute. Puding ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi, izmiksati ga zajedno sa 125g omekšanog maslaca.
5. Odvojiti 2/3 kreme i dodati nasjeckane jagode. Tom smjesom premazati biskvit i zarolati ga.
6. Ostatkom kreme premazati vanjski dio rolade.

Dobro ohladiti prije posluživanja, najbolje preko noći.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe