Klasičan kolač od lisnatog tijesta sa sirom i brusnicama

Grožđice u kolačima ne volim, ali su mi brusnice u kolačima pravo otkriće. Recept koji slijedi je jednostavan recept za najobičniji kolač sa sirom. 
Sastojci za domaće lisnato tijesto: 125g omekšanog maslaca, 50ml mlake vode, 200g brašna.
Sastojci za nadjev: 500g svježeg sira, 3 jaja, 1 vanilin šećer, 100g šećera, 1 čep ruma, 2 žlice brusnica. 
Priprema
1. Spiralnim nastavcima umijesiti tijesto. Ostaviti u hladnjaku najmanje 3 sata.
2. Brusnice namočiti u rumu.
3. Jaja istući sa šećerom i vanilin šećerom pa sa svježim sirom.
4. Polovicu tijesta razvaljati i utisnuti u kalup (25*37cm). Rasporediti sir pa namočene brusnice. Drugu polovicu tijesta razvaljati i izbockati vilicom te prekriti tijesto.
5. Peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju. 

Primjedbe